Yvonne Medema psychosociale- en pedagogische hulpverlening

Ik help kinderen, jongeren, volwassenen, gezinnen, echtparen en docenten bij het oplossen van problemen thuis of in een groep

Yvonne Medema

Ik ben Yvonne Medema. Ik woon in Dokkum, ben getrouwd en ben moeder van twee kinderen. Sinds 2007 heb ik een bureau voor begeleiding aan jongeren, volwassenen, echtparen en kinderen. Ik werk individueel, met gezinnen en echtparen.

In deze opzet heb ik de kans om mensen écht te helpen. De gesprekken vinden plaats op de plek waar extra steun en begeleiding gewenst is. Soms is dat binnen het gezin, soms op school. Ik zie jongeren opbloeien nadat ze bij mij op kantoor hun gevoelens hebben geuit. Ik geniet als ik ze help om de stappen te nemen om dat ook binnen het gezin of in een groep voor elkaar te boksen.

Met wie ik ook praat, ik zet alles in de context. Dat is altijd mijn kracht geweest. Eerst als groepsleidster op een kinderdagcentrum voor kinderen met een beperking, later als ook gezinscoach bij MEE en als trainer in groepen waar werd gepest. Al mijn ervaringen pas ik nu toe in het begeleiden van mensen. Jong of oud.Ik leer nog dagelijks bij maar ik ben ook blij dat ik inmiddels zoveel al wèèt.

Het fijne van mijn eigen bureau is dat ik niet hoef af te kaderen wat ik wel of niet mag doen. Want soms blijkt tijdens gesprekken met één gezinslid, dat er meerdere problemen zijn. Een ontwikkelingsachterstand bij een kind, onverwerkt verlies bij één van de ouders of problemen op school door een sociale beperking.

Ook dan kan ik helpen. Ik kan adviseren om eerst bepaalde testen te laten doen voordat we ‘zomaar’ aan de gang gaan. Eventueel ga ik mee of verwijs ik door naar een psycholoog.

Hoe complexer het probleem, hoe meer ik kan doen. Wat mij betreft wordt er geen enkel gezin of individu meer van het kastje naar de muur gestuurd.

Zo help ik ècht. Mensen krijgen de regie weer in handen. Ze kunnen zelf verder, in openheid en verbinding met elkaar. Dat is mijn drive, elke dag weer.