Krijg weer grip op
gedrag
weerbaarheid
zelfvertrouwen
emoties

Opvoeding

Als je als ouder vragen hebt of tegen problemen aanloopt in de opvoeding – en dan niet de ‘normale’ hobbeltjes in de opvoeding waar iedereen wel eens mee te maken heeft, maar hardnekkige en complexe problemen - kun je bij mij terecht voor begeleiding. De leeftijd van het kind maakt niet uit.

Tijdens zo’n gesprek praten we over problemen die spelen in het gezin. Ik luister en geef handvatten en adviezen.

Tegelijk praat ik met het kind zelf, op een manier die bij hem of haar past. Ik geef ook individuele begeleiding aan kinderen wanneer een kind bijvoorbeeld ongewenst gedrag vertoont, onvoldoende weerbaar is en weinig zelfvertrouwen heeft. Of moeite heeft met het omgaan van emoties. Kinderen kunnen bij mij langskomen na schooltijd, of ik spreek met ze af in hun eigen omgeving (thuis) of op school. Als het zinvol is, gaan we ook met het hele gezin om tafel. Ik geef ouders adviezen om het kind te helpen meer grip te krijgen op het eigen gedrag, bijvoorbeeld leren omgaan met emoties.

Het is belangrijk om samen te werken met alle betrokkenen rond het kind. Denk aan je eigen netwerk (opa en oma, de buren), school en andere hulpverleners.

Begeleiding is nooit standaard. Ik pas me aan bij het probleem of de oorzaak van het gedrag. Ik werk met kinderen met verschillende soorten problemen: kinderen in nood door de scheidingsproblematiek van ouders, maar ook kinderen met een neurobiologische ontwikkelingsstoornis zoals ADHD of autisme. Ik help ouders om hun kind te begeleiden en de juiste balans te vinden in structuur, begripvol en toch consequent zijn.

Ik kijk met je mee, geef adviezen en kan kind of ouder begeleiden. 
Wat we ook gaan bespreken of doen: uiteindelijk gaat het om maar één doel: 
dat jullie weer zelf de regie hebben over je leven.

Kijk ook bij