Yvonne Medema psychosociale- en pedagogische hulpverlening

Ik help kinderen, jongeren, volwassenen, gezinnen, echtparen en docenten bij het oplossen van problemen thuis of in een groep

Opvoedings begeleiding

Wanneer je als ouder vragen hebt of tegen problemen aanloopt in de opvoeding omdat de opvoedingsproblemen hardnekkig en complex zijn, kun je bij mij terecht, ongeacht de leeftijd van het kind.

Tijdens zo’n gesprek praten we over problemen die spelen in het gezin. Ik geef handvatten en adviezen.

Tegelijk praat ik met het kind zelf, op een manier die bij hem of haar past.Ik geef ook individuele begeleiding aan kinderen wanneer uw kind bijvoorbeeld ongewenst gedrag vertoont, onvoldoende weerbaar is en weinig zelfvertrouwen en moeite heeft met het omgaan van emoties. Ze kunnen bij mij langskomen na schooltijd, of ik spreek met ze af in hun eigen omgeving of op school. Desgewenst gaan we met het hele gezin om tafel en geef ik ouders ook adviezen om uw kind te helpen meer grip te krijgen op hun gedrag en te leren omgaan met hun emoties.

Het is belangrijk om samen te werken met alle betrokkenen rond het kind. Uw kunt dan denken aan uw eigen netwerk, school en andere hulpverleners.

Ik pas me aan bij het probleem of de oorzaak van het gedrag. Ik werk met kinderen met een aaneenschakeling van problemen, kinderen in nood door de scheidingsproblematiek van ouders en kinderen met een neurobiologische ontwikkelingsstoornis ADHD of autisme. Ik help ouders om hun kind te begeleiden en een juiste balans te vinden in structuur, begripvol en consequent zijn.

Ik kijk met je mee, geef adviezen en kan kind of ouder begeleiden. Maar uiteindelijk gaat het om één doel: dat jullie weer zelf de regie hebben over je leven.

Praktisch: Particulieren cliënten kunnen rechtstreeks bij mij terecht en betalen dan € 80,- per sessie. Eventuele bijkomende kosten: kilometervergoeding vanuit Dokkum. Voor mensen met een een vraag rondom zorg, opvoedingsondersteuning(jeugd) en maatschappelijke ondersteuning kunnen contact opnemen via de desbetreffende gebiedsteams van uw gemeente .Het telefoonnummer waar u naar toe kan bellen is: 0519-298888. Jeugdhulp is ook mogelijk met een verwijzing van een huisarts,jeugdarts of medisch specialist. Met een verwijzing van een arts is jeugdhulp rechtstreeks toegankelijk, er is dan geen indicatiestelling door de gemeente nodig.De kosten worden vergoed vanuit Zorg in Natura (ZIN) .